vrijdag 13 april 2012

chocolate strawberries / chocolade aardbeienTempereren van de witte chocolade.  Eerst heb ik de chocolade in de magnetron gesmolten tot een temperatuur van 45°C.  Daarna heb ik er ongeveer 1/3 gehakte koude witte chocolade aan toegevoegd. Deze manier heet het inzaaien van kristallen. Roeren tot de massa nog slechts 29°C is.  Dan is de chocolade perfect getempereerd.  Wat betekent dat de chocolade terug krokant en glanzend zal opstijven.


Temperatuur zorgvuldig in de gaten houden. 


Lekkere Belgische aardbeien.


Een fondue vorkje is perfect voor het dippen in de chocolade.
,


Leg de aardbeien op bakpapierHakken van donkere chocolade voor leuke streepjes.  Deze chocolade wordt op dezelfde manier getempereerd maar deze keer tot een temperatuur van 34°C

Leuk streepjes aanbrengen.

De rest van de witte chocolade, terug mooi glanzende opgesteven.Heel lekker en op deze manier is de witte paaschocolade bijna verdwenen.3 opmerkingen:

 1. een leuke tips ,een goede idee voor ideetje voor traktatie op het werk
  bedankt claudine
  veel liefs van marcelline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Claudine, wij zijn ook lekkere aardbeitjes aan het eten. Toen Shauni de jouwe zag is ze meteen naar de winkel gefietst om witte chocolade. Mmmm heerlijk!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super lekker hé ! alhoewel we hier geen van allen gek zijn op witte chocolade vinden we aardbeien met witte chocolade toch het lekkerst.

   Verwijderen