woensdag 22 februari 2012

Cherry pie Kriekenvlaai

This week is a holiday week for me.  So plenty of time to do some baking.  I love, love baking !!  Today it's a cherry pie.  The crust is a sweet bread dough.  The filling is made from semi sweet cherries.

Deze week is vakantie voor mij.  Dus extra tijd om te bakken.  Ik ben gek op bakken!!! Vandaag is het een kriekenvlaai.  De korst is een zoete broodkorst.  Luxebrood of brioche deeg heet het hier ook wel eens.  De vulling is gemaakt van noordkrieken.
 De taart zoals die eruit ziet net voor het bakken.  Het deeg is ingestreken met eidooier zodat die na het bakken mooi glanst.
De pie as it looks before baking.  The dough has been basted with egg yolk to make it shine after baking.

Afgewerkte en gebakken taart, heerlijk warm of koud.
Finished pie.  Wonderful both warm and cold.

1 opmerking:

  1. mmmmm lekker claudine
    zal hier vaak een kijkje nemen want ik bak ook graag dat lekkers.Heb me als volger al aangemeld
    gr Isabel

    BeantwoordenVerwijderen